email: incubatoare01@gmail.com
tel. 0744507642

Incubator oua on line livrari in toate localitatile din tara prin curier . Comenzi tel. 0744507642 intre orele 9 - 20 Magazin online incubatoare

Ovoscop aparat verificat oua gaina

Ovoscop aparat pentru controlul oualor de incubat. Ingrijirea oualor in timpul clocitului. OVOSCOP = 25 lei Ovoscopul este aparatul cu care controlam ouale de incubat. Ingrijirea oualor in timpul clocitului. In timpul perioadei de clocit este necesar sa se faca doua controale pentru a depista ouale limpezi si cele cu embrioni morti, care se indeparteaza din cuibar. La ouale de gaina, primul control se face in ziua a saptea si cel de-al doilea in ziua a 14-a. Ouale se examineaza cu ajutorul unui ovoscop. Prin transparenta oului vom observa, dupa 7 zile de la inceputul clocitului, o zona rotunda foarte clara la varful rotunjit al oului (care este camera cu aer), iar in prelungirea camerei cu aer se distinge o retea, asemanatoare ramurilor unui pom, de culoare rosie, ce se intinde pana la mijlocul lungimii oului sau ceva mai mult.

OVOSCOP = 25 lei

Ovoscopul este aparatul cu care controlam ouale de incubat de la gaina, curca, rata.

Ingrijirea oualor in timpul clocitului.

In timpul perioadei de clocit este necesar sa se faca doua controale pentru a depista ouale limpezi si cele cu embrioni morti, care se indeparteaza din cuibar. La ouale de gaina, primul control se face in ziua a saptea si cel de-al doilea in ziua a 14-a.

Ouale se examineaza cu ajutorul unui ovoscop.
Prin transparenta oului vom observa, dupa 7 zile de la inceputul clocitului, o zona rotunda foarte clara la varful rotunjit al oului (care este camera cu aer), iar in prelungirea camerei cu aer se distinge o retea, asemanatoare ramurilor unui pom, de culoare rosie, ce se intinde pana la mijlocul lungimii oului sau ceva mai mult.

Aceasta imagine este o dovada sigura ca in oul respectiv embrionul se dezvolta normal.
Daca in oul examinat nu se constata aceasta retea si continutul apare clar, uniform, este sigur ca nu are embrion si este un ou limpede. Acesta n-a fost fecundat si n-a avut, deci, din ce sa se dezvolte un embrion.

Unele oua pot prezenta la aceasta varsta un cordon (ca un inel) rosu in mijloc. Astfel de oua au embrioni morti. In ziua a 14-a, aspectul oualor cu embrion in dezvoltare este urmatorul: reteaua amintita, de culoare rosie, s-a extins pe toata suprafata interna a oului, inclusiv peste varful ascutit.

Ouale cu embrioni morti, intre ziua a 7-a si a 14-a, prezinta o retea rosie care nu ajunge la varful ascutit al oului.

La ouale de curca si de rata, primul control se face la 9 zile, iar la cele de gasca la 10 zile.
Al doilea control la ouale de curca si de rata se face la 18 zile, iar la cele de gasca la 21 de zile.
Semnele ce se pot constata sunt asemanatoare cu cele descrise pentru ouale de gaina.

Este necesar sa se inlature din incubator atat ouale limpezi, cat si cele cu embrioni morti, deoarece acestea influenteaza negativ incalzirea normala a oualor cu embrioni vii.

Comanda acum la noi ovoscopul pentru microferma ta.
Comenzi la tel. 0744507642 ;

ATENTIE ! Inainte de a comanda produsele va rugam cititi : TERMENI si CONDITII comenzi TRANSPORT garantii
ovoscop1.jpg
incubatoare01@gmail.com
tel. 0744507642
incubatoare

incubatoare

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one